Matkalla digitaaliseen kauppahalliin

Kotimainen puhdas ja laadukas lähiruoka kiinnostaa kuluttajia erityisesti suoraan tuottajilta ostettuna. Suoramyynnin kasvua rajoittaa se, että nykyiset myyntikanavat ovat liian monimutkaisia tai aikaa vaativia kuluttajille ja liian raskaita ruoan tuottajille.

Lähellä tuotettua ruokaa pystyy ostamaan myös vähittäiskaupan kautta, mutta tällöin toimitusketju on pidempi ja usein tuottajan kate on heikko johtuen kaupan rankasta kilpailutuksesta mm. tuontiruoan kanssa, mikä on tuotettu täysin erilaisin perustein kuin kotimainen ruoka. Keskeiset haasteet lähiruoan suoramyynnin kasvulle ovat kuluttajien mieltymys perinteiseen ruokakauppaan, lähiruoan rajallinen ja vaikea löydettävyys sekä korkeat toimituskulut.

Liiketoiminta digitalisoituu kiihtyvällä tahdilla ja myös lähiruoan suoramyyntikanavat ja toimitusketjut voidaan digitalisoida parantaen suomalaisen ruoan kilpailukykyä ja helppoa saatavuutta. Olemme kehittäneet digitaalisen kauppahallikonseptin, joka ratkaisee keskeiset lähiruoan suoramyynnin kasvun esteet sekä kuluttajien, että tuottajien näkökulmasta.

Viljavaraston joulu on ensimmäinen paikka, jossa haemme kokemuksia erityisesti kuluttajien näkökulmasta ja tuemme samalla ProViljavarastoa. Toimintamalli on suoraviivainen: kuluttuja pystyy tilaamaan useiden tuottajien tuotteita, joista tulee yksi tilaus ja yksi maksu. Ennakkovarausjärjestelmä löytyy osoitteesta: http://joulu.proviljavarasto.com. Tilauksen saa lunastettua viljavaraston lähiruokatapahtumassa 18.12.2016.

KieloTech Oy on salolainen ohjelmistoyritys ja vastaanotamme mielellämme palautetta, ideoita ja ajatuksia. Ota rohkeasti yhteyttä: info@kielotech.fi.

Artikkelin kirjoittaja on Minna Juntunen KieloTech Oy:stä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s