Rakennusperintöjen suojelu ja uusiokäyttö

Jaakko Tuomela on tehnyt hallintotieteiden/aluetieteen kandidaatin tutkielman (2017, filosofinen tiedekunta, Vaasan yliopisto) aiheesta rakennusperintöjen suojelu. Hän on kolmannen vuoden hallintotieteiden opiskelija pääaineenaan aluetiede, opinnoissaan hän on suuntautunut  tähän mennessä enimmäkseen ympäristöasioihin, mutta myös aluetalouteen- ja kehittämiseen. Tuomela on ollut nuoresta pitäen kiinnnostunut historiasta, arkkitehtuurista ja ylipäätään erilaisista rakennuksista.
Tutkielmassaan ”Rakennusperintöjen suojelu ja uusiokäyttö – Työkentän kompleksisuus” Tuomela tarkastelee vanhoja uusiokäyttökelpoisia rakennusperintöjä, jotka ovat olleet suojelun tai purkutuomion kohteena, sekä mitkä kaikki asiat tekevät kyseisestä viranomaistyöstä kompleksisen/pirullisen ja miten siinä voisi mahdollisesti toimia paremmin aluekehittämisen kantilta. Työssä huomioidaan perintöjen purkamisen ja säilyttämisen vastakkainasettelu filosofisesta ja oikeudellisesta näkökulmasta sekä aluekehittämisen kontekstin näkökulmasta. Viestintä ja vuorovaikutus saavat tutkielmassa myös erityistä huomiota. Tutkielma onkin eräänlainen vertailu- ja tapaustutkimus.  Yhtenä esimerkkinä työssään hän on käyttänyt SSO:n viljavarasto/siiloja Salossa.  Tutkimus on luettavissa kokonaisuudessaan tästä – Rakennusperintöjen suojelu ja uusiokäyttö.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s