Syysterveisiä Viljavarastolta!

Syksy on jimg_20161008_130720-1o pitkällä ja vuoden loppu lähestyy, mitä kuuluu hankkeelle?
Taustalla olemme tehneet paljon työtä, vaikka se ei aina päälle päin näy. Tulossa on päivityksiä eri aiheista tarkemmin vielä loppuvuoden aikana.
Lauantaina 8.10. olimme mukana Auttajat 2016-messuilla Salo-hallissa kertomassa, miten hanke on edennyt ja mitä on tulossa.

Tilojen konseptointia tehdään ja työn alla on mm. palvelumuotoilun opinnäytetyö aiheesta. Tilojen 3D-mallinnus etenee ja loppuvuodesta saamme havainnekuvia näytille. Arkkitehtiopiskelija tekee meille opinnäytetyötä restaurointisuunnitelmasta. Tulossa on neuvottelut Turun AMK:n kanssa korjauksien teettämisestä osittain yhteistyössä oppilaitoksen kanssa.

Kaupungin osayleiskaava sai lainvoiman ja tästä johtuen Viljavarasto on nyt kaavalla suojeltu eli sitä ei saa purkaa. Asemanseutu mukaan lukien viljavarasto ja -siilot on luokiteltu maakunnallisesti kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi alueeksi ja rakennetuksi kokonaisuudeksi. Rakennuksen kunnostaminen ja sen uusi elämä on entistä tärkeämpää – olemme siis oikealla asialla.

Rahoitusmallien mietintä etenee ja olemme käyneet tapaamassa mm. Varsinais-Suomen Liiton edustajia sekä sopineet tapaamista ELY-keskukseen. Monet hankkeista ovat kuitenkin sellaisia, että ne alkavat vasta keväällä (hakuaika tuleva talvi), eikä niillä rahoiteta korjausinvestointia, mutta muuta toimintaa voidaan rahoittaa. Meillä on muutama ajatus siitä, miten pääsemme tästä ensimmäisen ”kynnyksen” yli – niistä enemmän lähiviikkoina.

Yleisesti ottaen tila kiinnostaa ja siellä on käyty mm. valokuvaamassa erilaisia muotikuvauksia. Muurlan Opiston valokuvauslinjan opiskelijat tulevat myös kuvaamaan viljavarastolle ja näistä kuvista koostetaan esitys, joka on nähtävillä joulukuussa.

Lähiruokamyyjäistapahtuma (digitaalinen kauppahalli) on tulossa sunnuntaina 18.12. Parhaillaan kartoitamme, keitä salonseutulaisia lähiruokatuottajia olisi kiinnostunut lähtemään mukaan tapahtumaan. Tapahtumasta tulee lisää tietoa tuonnempana – pistäkää kuitenkin päivä kalenteriin, sillä silloin jälleen tarjolla myös opastettuja kierroksia!

Hahmottelemme parhaillaan projektin syvempää olemusta ja identiteettiä – meille on tärkeätä myös Viljavarasto-projektin yhteiskunnallinen vastuunäkökulma. Mietimme keinoja työllistää paikallisia osaajia, sekä tarjota työ- ja harjoittelupaikkoja jatkossakin esim. pitkäaikaistyöttömille, vajaakuntoisille, jne. Näistä on tulossa neuvotteluja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Tähän liittyen olemme tutustuneet ja läpikäyneet benchmarking-kohteita, mitä eri puolilla Suomea ja maailmaa on tehty. Olemme menossa tutustumaan mm. Helsingissä Lapinlahden Lähde -projektiin.

Kiinnostuneita Pro Viljavarasto-hankkeesta paljon ja saamme runsaasti kannustusta – tämä lämmittää mieltä ja innostaa jatkamaan. Jokainen 20 € ja kannatusjäsenmaksu on tärkeä, jotta voidaan järjestää tapahtumia ja tiedottaa. Uudet jäsenet, varsinkin yritysjäsenet, olisivat tervetulleita – jos siis sinulla tai tuttavallasi on yritys, joka voisi tulla tukemaan toimintaamme 200 € kannatusjäsenmaksulla, olisimme todella kiitollisia vinkistä! Kaikki aktiiviset ihmiset ovat enemmän kuin tervetulleita toimintaan mukaan – jäseneksi liittyminen ei kuitenkaan velvoita/pakota osallistumaan aktiivisesti toimintaan, se on täysin vapaaehtoista. Jäseneksi voi littyä tästä.

Tavoitteena on edelleen tehdä jokin konkreettinen ehdotus SSO:lle vuoden loppuun mennessä. Syksyn myötä on vahvistunut se fiilis, että tämä on tekemisen arvoinen juttu – eikä edes mahdoton! Nyt vaan kaikki päristämään Viljavaraston rumpua ja etsimään sekä jäseniä yhdistykseen että pienen alkupääoman (laina) sijoittajia todennäköisesti loppuvuodesta perustettavaan yritykseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s